I födelsedagspresent önskar jag mig fred på jorden. Och några saker till.

Efter att under många år varit etablerad som egen företagare i Stockholm och därefter varit resande i ett par år – så har jag nu flyttat till Kristianstads kommun. Väl här – i en helt ny landsända– inser jag att jag och mitt företagande i mångt och mycket står på ruta ett. Att på sätt och vis starta om är i sig spännande och innebär att jag faktiskt kan ta helt nya steg och kliva in genom helt nya dörrar.

Men behovet av kontakter, nätverk, stöd, vänner, support, samarbetspartners, kollegor och kunder är förstås mycket stort och eftersom jag snart fyller år så har jag passat på att skriva en önskelista.

Och i mig hörs förstås rösten: – Kan man göra så? Är det inte oerhört ego-fixerat och fräckt att sticka ut hakan och gå ut offentligt med att man önskar sig sådana profana saker som kan leda till inkomster? Och jag lägger en lugnande hand på min axel och tänker att det bästa jag kan göra för att fortsätta att orka verka för att mitt barnbarn och alla andra barn får växa upp i en fredlig värld, omgiven av generositet och omtanke – är att hjälpa mig själv. Först.

Således presenterar jag här några saker som det vore fantastiskt om jag kunde få hjälp med. Väl införstådd med att just du inte ensam kan hjälpa mig, men kanske du känner någon som känner någon som känner någon..? Genom att sprida det här inlägget vidare så hjälper du mig att nå ut och att – för att använda en sliten gammal klyscha (som inte är mindre sann) – ta ett ordentligt kliv ut från min trygghetszon.

Så vad står på min önskelista då?

 1. Kontakt med företag och förvaltningar i nordöstra Skåne med omnejd i behov av chefsstöd Jag söker uppdrag inom kommun och näringsliv som organisationskonsult, chefscoach och/eller handledare. Min specialitet är HR-, lednings och chefsstöd vid förändringsprocesser, omorganisationer, krissituationer och andra situationer där det krävs att ledare och medarbetare kan ta sig igenom stressande och pressande perioder med bibehållen hälsa och balans.
 2. Kontakter med hälsoföretag i regionen. Jag söker någon form av samarbete med företagshälsovård i stress och förändringsfrågor. Min specialitet är mindfulnessbaserad stressreduktion, såväl i grupp som individuellt.
 3. Kontakt med nätverk och organisationer som vill ha inspiration.Jag söker såväl kortare som längre föreläsaruppdrag inom ämnen som stress och förändring, mindfulness i vardag och arbetsliv.
 4. Kontakt med ideella föreningar i regionen. Jag söker ideella styrelseuppdrag inom sektorer som mitt hjärta klappar extra varmt för, dvs kvinnor och barns rätt internationellt och nationellt, jämställdhetsfrågor, humanare flyktingmottagning och demokratifrågor mm.
 5. Kontakt med andra soloföretagare i regionen. Jag söker kollegor och vänner för stöd, support, erfarenhetsutbyte och att ha roligt ihop med!
 6. Kontakt med utbildningsanordnare i regionen. Jag söker samarbetsformer för att nå ut med kurser för chefer, medarbetare och privatpersoner inom mina expertisområden.

Stort tack för att du läste!

För mer information om mig och min kompetens, se linkedinprofil: https://www.linkedin.com/profile/public-profile-settings?trk=prof-edit-edit-public_profile

eller på min hemsida: http://coachtree.se/om-coachtree/om-maj-andren-s

Ny cityretreat – Get into the Deep 24 april

into-the-deep

 

 

 

24 april återkommer den uppskattade retreatdagen Get Into the Deep!

Lägg undan almanackan, stäng av mobilen och dyk in i ett effektivt och vetenskapligt beprövat verktyg för större fokus och arbetsglädje!

Get Into the Deep har tagits fram av Potential Project, världsledande på mindfulness i arbetslivet. Deltagarna får en djupare upplevelse av dokumenterat positiva effekter av mindfulnessträning.

Ur kursinnehållet:
* Digital detox
* Mindfulness i praktiken
* Träna hjärnan
* Ett enkelt träningsprogram

Målgrupp: Dagen passar både dig som redan har provat mindfulness och dig som vill gå mer på djupet direkt utan så mycket tidigare erfarenhet.
Tid och plats: Fredagen den 24 april kl 9.00 – 15.00, Barkarby Gård, Järfälla (15 min pendel från Stockholm city).
Kostnad: Företag 1595 kr exkl. moms, egenföretagare 895 kr exkl. moms, privatpersoner 795 kr inkl. moms. Priset inkluderar fika, frukt och lunch.
OBS! Anmälan senast 27/3 2015. Mejla deltagarnamn, eventuella allergier och önskemål om kost, samt fakturaadress till registrator@potentialproject.com.
Mer info: sverige@potentialproject.com. Maj Andrén Skog: 0734 – 26 11 99. Johan Bergstad: 0225-230 35.

Visa kursinbjudan i ett nytt fönster HÄR.

***  Vid den senaste retreatdagen fick kursledarna omdömet 6,4 av 7,0 (23 personer). ***

Föreläsning om Mindfulness i ledarskapet

I samarbete med Potential Project Sverige fick jag äran att prata om Mindfulness i ledarskapet på årets Mindfulness in Business-konferens. Det föredraget, tillsammans med andra, finns nu att se på Potential Projects Youtube-kanal. Här: 

Mindfulness in Business 2014

 

Mindfulness in Business

MÖT LEDANDE EXPERTER PÅ MINDFULNESS I ARBETSLIVET OCH CHEFER SOM ANVÄNDER MINDFULNESSTRÄNING I SINA ORGANISATIONER

Ökad produktivitet, minskad stress, ökat välbefinnande, förhöjt fokus och förbättrade relationer i arbetsgrupper. Det är några av de bevisade effekterna av mindfulnessträning. Vi presenterar ett unikt event för dig som är intresserad av hur den nya forskningen kring mindfulness kan användas i ditt företag eller organisation.

Hur klarar vi tillväxt, kvalitet och ökad produktivitet samtidigt som vi utvecklas som yrkespersoner? Hur skapar vi goda förutsättningar för medvetet ledarskap och organisatoriskt välmående?

I år är det extra spännande för mig (Maj) personligen då jag har fått äran att vara en talarna på konferensen. Jag kommer att att prata om Mindful Leadership och bla dela med mig av mina erfarenheter av att coacha chefer som vill integrera mindfulness i sitt ledarskap.

Genom mitt samarbete med Potential Project har jag möjlighet att erbjuda 25% rabatt på konferensavgiften. Kontakta mig via kontaktformuläret så får du en rabattkod som du anger vid anmälan!

Läs mer på konferensens hemsida:   www.m-i-b.se  

 

Två enkla mindfulnessmeditationer

Meditation med uppmärksamhet på andningen

 1. Sätt dig eller lägg dig i en bekväm ställning, på en stol, pall eller kudde – eller liggandes på en matta eller madrass på golvet. Om du sitter, välj en upprätt hållning – med ryggen rak och axlarna sänkta.
 2. Slut ögonen om det känns bekvämt.
 3. För nu uppmärksamheten till din mage, känn hur den höjs och fylls med luft när du andas in och sjunker och töms på luft när du andas ut.
 4. Håll uppmärksamheten på din andning. ”Var med ” varje inandning genom hela andetaget, såväl som varje utandning genom hela andetaget. Följ med andningen som om du red på vågorna av din egen andning.
 5. Varje gång du märker att uppmärksamheten vandrar iväg från andningen, notera vad som drog iväg den och för sedan uppmärksamheten vänligt och ömsint tillbaka till magen och känslan av andningens väg in och ut ur kroppen.
 6. Om ditt fokus vandrar iväg från andningen tusen gånger, så är ditt ”jobb” helt enkelt att föra uppmärksamheten tillbaka till andningen varje gång, oavsett vad som fick den att vandra iväg. Om och om igen.
 7. Gör den här övningen 15 minuter varje dag, vid ett passande tillfälle under dagen, oavsett om du tycker om det eller inte. Var medveten om hur det känns att ge dig själv en kort stund varje dag med att ”bara vara” med din andning utan att behöva ”göra” någonting.

 

3 minuters medveten närvaro med hjälp av andningen

 1. Ta en kort andningspaus vid flera olika tillfällen under dagen; stanna upp och vänd din uppmärksamhet till magen och känn andningens väg in och ut ur kroppen.
 2. Bli medveten om dina tankar och känslor vid just dessa ögonblick, bara observera dem utan att värdera eller döma dem.
 3. Notera och bli medveten om det sker någon förändring i hur du känner eller tänker om dig själv just under det här ögonblicket.
 4. Fokusera åter på andningen några andetag och återgå sedan till din vardag.
Postad den 30 Jan, 2014 i Meditation, Mindfulness | Taggar: | Kommentering avstängd