Jag bryter upp och blir ”handelsresande i närvaro”

Nu har företaget coachtree funnits i 4,5 år. Trädet har fasta rötter i den allestädes närvarande myllan och grenarna har vuxit och hittat nya riktningar och förgreningar. När jag startade företaget var intentionen att trädet skulle få gro i lugn och ro, med stammen stadigt förankrad i min breda HR- och organisationsbakgrund  och att de olika grenarna professionell coaching samt mindfulness skulle utvecklas och integreras med stammen. När jag nu ser tillbaka och sammanfattar företagets hittillsvarande levnad, så kan jag med glädje och stolthet konstatera att det har blivit som jag ville, plus väldigt mycket mer än så!

Under de senaste åren har jag alltmer blivit övertygad om att jag och min verksamhet gör sig bäst i en mer rörlig skepnad – och jag börjar mer och mer se mig som en ”handelsresande i närvaro”, som ger föreläsningar, kurser och coachar om stresshantering, ledarutveckling och mindfulness, utan att nödvändigtvis vara fast förankrad på en geografisk ort eller vid en särskild lokal. Jag trivs med att resa dit vinden för mig och nu har jag beslutat att ta  med mig mitt coachträd och lämna Stockholm.

Det innebär att jag – fr.o.m 1/11 och en period framöver – kommer att ha min privata bas i norra Östergötland, men att jag även fortsättningsvis kommer att ha kortare uppdrag såväl i Stockholm som på andra ställen i landet.  Samtidigt vill jag nu också passa på att ge mig nödvändig tid och utrymme att reflektera och sammanfatta allt jag lärt mig de senaste åren som egen företagare.  Därför kommer jag att se tiden an innan jag gräver ner mitt coachträd på ett nytt ställe och litar på att framtiden kommer att visa vägen åt vilket håll min verksamhet ska ta vägen – både innehållsmässigt och geografiskt.

Jag går en spännande tid till mötes – en del säger att jag är modig -  själv känner jag bara 100% tillit till att allt blir precis så bra som det är tänkt att bli.

Och:

Även om jag under en period inte kommer att ha en fast bas för min verksamhet, så kommer jag – givetvis – att fortsätta jobba med det som ligger mig närmats om hjärtat:

  • Hålla workshops och kortare kurser om mindfulness i näringslivet samt föreläsa och inspirera om Mindful leadership, att leda och arbeta med närvaro.
  • Hålla kortare kurser om mindfulness och stressreduktion.
  • Föreläsa om om ovan ämnen som allmänt om mindfulness, stresshantering och tankens kraft mm.
  • Coacha chefer i mindfulness i ledarskapet
  • Coacha chefer, medarbetare och privatpersoner som strävar efter att utvecklas, förändras med bibehållen balans. Passar alla som står inför förändringar i arbets- eller privatliv.

Coachingen kommer av naturliga skäl att ske per telefon eller Skype, vilket är betydligt bättre än vad det kanske låter för den som inte har prövat. Jag var själv skeptisk till telefoncoaching när jag började jobba som professionell coach eftersom jag uppfattar ögonkontakt och fysisk närvaro som grundläggande i ett utvecklande samtal. Men jag har de senaste åren helt ändrat inställning och allt mer kommit att se fördelarna med att coacha via telefon; dels så blir det ofta ett mer tidseffektivt samtal (vi rör oss inte så mycket med omkringprat), dels så upplever jag mig själv som coach väldigt koncentrerad och närvarande i lyssnandet och kan därmed ställa ännu mer tydliga frågor och reflexioner vilket ger positiva resultat för den jag coach

Är du sugen på att testa coaching, så erbjuder jag ett första kostnadsfritt samtal på 30 minuter.  Kontakta mig för att boka tid

För dig som vill passa på att lyssna på mig innan jag lämnar Stockholm, så finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig till de två öppna föreläsningar om mindfulness och mindfulnessbaserad stressreduktion som jag håller i centrala stan 24/9 och 15/10. Läs mer här

För den som vill ta en paus och landa i närvaro och balans – just när hösten är som mörkast, så kommer jag att anordna en helgretreat i Mindfulness i närheten av Älmhult i slutet av november (23-25/11). Mer information kommer inom kort. -  Kontakta mig för att få förhandsinformation

Vi ses någonstans på vägen!

Postad den 21 Sep, 2012 i Aktuellt, Företagande, Mindfulness, Mindfulness i arbetslivet | Kommentering avstängd
 

Kommentarer inaktiverade.