Mindfulness hos tandläkaren

Igår var jag hos tandläkaren. Det är ingen favoritsysselsättning direkt, och jag kan lätt fastna i vånda inför besöken där.  Jag har en lång historia med olika ingrepp i munnen, och det är ganska vanligt att jag bygger upp ett stort obehag när det börjar bli dags att gå dit.

Men jag inser förstås att obehaget egentligen är störst INFÖR besöken så igår bestämde jag mig för att öva mindfulness i praktiken och försöka vara så närvarande som möjligt där och då – , istället för att fly bort från obehaget i tanken eller i känslan.

Prövade att föra min fulla uppmärksamhet till det ställe i munnen som var under behandling, lyssnade på ljuden, kände smaker och förnam alla vibrationer i munnen.. Andades in i smärtan. Var i kontakt med hela mig.

Det utvecklade sig till att bli ett riktigt intressant besök, utan större obehag, och efteråt kände jag mig – förutom en smula mörbultad – riktigt pigg och ganska nöjd med mig själv.

En tand fattigare, men en lärdom rikare!

Postad den 13 Maj, 2011 i Mindfulness | Inga kommentarer »
 

Kommentera