Pusselbitar, tillit och autenticitet

Sedan jag kom hem från Berlin, där jag först var på en fantastisk utbildning och sedan hade en likaledes fantastisk turisthelg med min man, så surfar jag på vågen av tillit. Den där känslan att allt är bra, att allt blir precis så som det är menat att vara – och att jag är på just den rätta platsen i livet för mig. Det senare gäller oavsett var jag befinner mig geografiskt. Det är som att ännu en bit har lagts till rätta i det här pusslet som faktiskt för mig handlar om att vara den förändring jag önskar se i världen. Att vara autentisk, att leva det jag själv tror på.

Jag vet – det är stora ord och visst kan jag känna närvaron av den inre rösten som vill trycka ned mig (”förändra världen? Pöh!”). Men vad gäller mitt yrkesutövande så blir dessa tankar nuförtiden mest en svag viskning, en liten vindpust som passerar förbi – utan att få fäste. Så jag tänker fortsätta uttala detta högt; – jag vill göra det bästa möjliga för världen under det korta jordelivet jag har.

För drygt 5 år sedan lämnade jag min dåvarande tjänst som personalchef, starkt förvissad om att jag då behövde finna andra stigar i min yrkesutövning. Jag har dock aldrig lämnat min förankring i, eller stora intresse för, personal- och arbetslivsfrågor. Jag har heller aldrig sagt farväl till mina erfarenheter av HR, organisation och ledningsfrågor. Men jag har under några år gjort andra saker som också har inspirerat mig oerhört mycket.

Inte minst har jag fördjupat mig i mindfulness och stressreduktion, vilket jag också har haft den stora förmånen att få sprida till andra. De här åren har varit fantastiska, lärorika och transformerande. MBSR [Mindfulness Based Stress Reduction] är ett oerhört kraftfullt program för stressreduktion och jag hoppas kunna fortsätta undervisa i det så länge jag är yrkesverksam.

Samtidigt så har min tidigare bakgrund knackat på och velat göra sig påmind. Jodå, jag har sökt några intressanta HR-jobb under åren. Några har jag inte blivit aktuell för, några andra har jag själv dragit mig ur – men poängen är att det i grunden av mig finns en övertygelse om att jag har mer att ge som personalvetare, att jag inte är färdig med organisationsvärlden och att de nya insikter, lärdomar och erfarenhet jag har skaffat mig har gjort mig ännu bättre rustad att verka inom strategisk HR.

Detta är grunden till det beslut jag fattade för ett par år sedan: Att min pusselbit till att förändra världen, är att sprida mindfulness på den arena jag känner mig som mest hemmastadd i – den jag kan, dvs i arbetslivet. Det är där jag blir som allra bäst. Och när jag är som bäst, då kan jag också ge av mitt allra bästa jag till andra.

Så nu när jag äntligen fått fördjupa mig i CBMT [Corporate Based Mindfulness Training], ett mindfulnessprogram som är specialdesignat för att möta de särskilda utmaningar som finns i arbetslivet så kan jag inte annat än le med hela mitt väsen. Genom samarbetet med Potential Project och certifieringen i CBMT så har jag funnit ännu en pusselbit. Jag är ännu mer hemma – jag är personalvetaren som tränar chefer och medarbetare i mindfulness.

Det kan faktiskt inte bli mycket bättre än så.

Jag samarbetar med The Potential Project som är en globalt ledande leverantör av högklassig mindfulnessträning till näringslivet. Potential Project har utvecklat Corporate-Based Mindfulness Training (CBMT) för att möta de specifika utmaningar som finns i arbetslivet och vi brukar säga CBMT är skräddarsytt för ”upptagna människor med lite tid och höga ambitioner”. Läs gärna mer om programmet, forskning och case studies på hemsidan. Jag är TPPs representant i framför allt södra Sverige.

 

Postad den 13 Maj, 2013 i Ledarskap, Mindfulness, Mindfulness i arbetslivet, Organisation, Personalutveckling | Kommentering avstängd
 

Kommentarer inaktiverade.